Gebruikte technologieën tijdens dit project: c#

Slim veld Monitoring Systeem Johan Cruijf Arena

Flores.nl heeft het Grasinbeeld.nl dashboard ontwikkeld voor de Johan Cruijf Arena. Het dashboard laat informatie zien die verkregen is door 15 veld sensoren en een aantal lichtsensoren op het dak. 
IoT in een grasveld: Hoe vet is dat!Kwaliteit van het grasveld
Bij elke keer dat het gras gemaaid wordt wordt er een scan gemaakt van het veld om activiteit, het aantal grasprietjes en beschadigde plekken te meten. Alle verkregen data wordt verwerkt in het gras dashboard.
Het dashboard controleert de kwaliteit van het veld en geeft aan wat er nodig is om de kwaliteit to behouden of te verbeteren. Verzorgers controleren de kwaliteit van het veld live via het dashboard om na te gaan of het gras extra voeding, water of licht nodig heeft.Andere Stadions
De Johan Cruijff Arena is het enige stadion waar het veld wordt gecontroleerd en verzorgd op deze manier en loopt voorop in de technologische ontwikkelingen. De Johan Cruijf Arena en de KNVB werken samen met de Universiteit van Wageningen in dit project. Voor een eventuele vervolgstap wordt er onderzocht of dit high-tech systeem ook geschikt is voor andere stadions of clubs in het Nederlandse prof voetbal. De KNVB gebruikt het systeem op de trainingsvelden van het Nederlandse Nationale team in Zeist.