Gebruikte technologieën tijdens dit project:

Interventienet.nl Therapietrouw

Voor onderzoeksinstituut Nivel ontwikkelden we het platform interventienet.nl. Het Nivel is een Nederlands instituut voor gezondheidsonderzoek. Met het platform interventienet.nl geeft Nivel een overzicht van de interventies die zijn ontwikkeld om therapietrouw met (chronische) medicatie te verbeteren in het Radboud Universitair Medisch Centrum en de Sint Maartenskliniek. Interventienet.nl heeft de ambitie om dé locatie te worden voor therapietrouw interventies en voor iedereen die met therapietrouw aan de slag wil.

 

Formulier

Na de kick off in april 2019 waarbij alle betrokken partijen aanwezig waren, is flores.nl begonnen met het bouwen van het formulier waarmee de medisch onderzoekers de informatie over hun interventie kunnen toevoegen. Elke interventie omvat grondige inhoudsbeschrijvingen, implementatievereisten voor de dagelijkse praktijk en het onderzoek dat de effectiviteit ervan aantoont.

 

Therapietrouw bevorderen en zorgkosten verlagen

Artsen en specialisten kunnen op zoek gaan naar interventies die passen bij hun patiënt of patiëntengroep om zo trouw te blijven aan hun therapie. Zo denken depressieve mensen die antidepressiva krijgen vaak dat ze kunnen stoppen met medicatie als het beter gaat. Een enorme terugval is vaak het gevolg waarvan het veel moeilijker is om te herstellen. Door interventies toe te passen die therapietrouw bevorderen, profiteren niet alleen patiënten van een betere gezondheid, maar kunnen ook de zorgkosten worden verlaagd.