Gebruikte technologieën tijdens dit project: HTML CSS Javascript

Flores x HvA

Bij Flores.nl dragen we graag bij aan onderwijs en talentontwikkeling op het gebied van software engineering, daarom werken we al tien jaar samen met de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

 

In plaats van de studenten applicaties voor onszelf te laten bouwen, streven we ernaar om deze projecten te hosten in samenwerking met organisaties buiten ons huidige netwerk waar we erg enthousiast over worden. Dit zijn meestal non-profitorganisaties die de mensheid of de natuur helpen.

Voorbeelden van samenwerkingen uit het verleden zijn:

 

  • Een spel bouwen voor het 200-jarig bestaan ​​van de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsdienst)
  • Het ontwikkelen van een applicatie voor het afleggen van fysieke test voor het bedrijf Bewegen Werkt
  • Eerste versie van een applicatie voor het identificeren van naaktslakken (zeedieren ook wel zeeslakken genoemd) genaamd Blauwtipje dat later een privéproject werd van Flores.nl' eigen hobbyduiker en (zee)biologieliefhebber Victor.

 

De studentenprojecten houden hier niet op, onze plannen en ambities zijn torenhoog.

Op dit moment werken we met studenten aan een project voor NatureToday, zoals je wellicht hebt gezien op onze sociale media (vind het artikel hier). In het najaar van 2022 starten we met het ontwikkelen van een applicatie om bij te dragen aan het ambitieuze project Arise, dat een infrastructuur wil bouwen die alle meercellige soorten in Nederland gaat identificeren en monitoren.

Arise is een gezamenlijk project van Naturalis, het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica van de Universiteit van Amsterdam, het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute en de Universiteit Twente.

 

Ben jij een student van de HvA, of een andere software ontwikkeling en op zoek naar een plek om werkervaring op te doen (stage of vakantiebaan)? Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking. Volg ons op LinkedIn en Instagram om meer te lezen over de huidige en toekomstige studentenprojecten en hun voortgang.