Gebruikte technologieën tijdens dit project:

Cloudgebaseerd platform Kinderpostzegels

De jaarlijkse Kinderpostzegelactie is een actie die al meer dan 70 jaar bestaat en drie jaar geleden maakte de organisatie een serieuze digitale transformatie door. Sinds 2017 kunnen de kinderen met een mobiele applicatie naar de deuren. Samen met een aantal andere softwareleveranciers heeft Flores.nl een platform neergezet dat deze toepassing mogelijk maakt.

 

Cloudgebaseerd platform

Kinderen gaan van deur tot deur om de bestellingen op te halen. Een interessante uitdaging is dat kinderen weliswaar een telefoon hebben (van mama en papa), maar dat ze waarschijnlijk offline zijn. Hoe komen de bestellingen van deze offline telefoons als pakjes op de stoep terecht? Deze puzzel is door Flores.nl opgelost met een cloudgebaseerde platformoplossing die alle bestellingen supersnel kan synchroniseren wanneer de kinderen thuis verbinding maken met wifi.

 

Samenwerking

Het platform zorgt ervoor dat de juiste systemen aanwezig zijn voor betaallinks, bevestigingsmails, automatische incasso's, totdat het product definitief klaar is voor verzending. Een mooie samenwerking tussen verschillende softwaresystemen en leveranciers voor een prachtig project dat uiteindelijk kwetsbare kinderen helpt. Een missie die wij als Flores.nl ook graag ondersteunen.

 

Innovatieve ontwikkelingen

Naast deze belangrijke taak helpt Flores.nl Stichting Kinderpostzegels ook met het stroomlijnen van IT-processen en het bedenken van innovatieve ontwikkelingen die de actie elk jaar een beetje beter maken.